David Rusňák a skupina DRFG

Český podnikatel, filantrop, mecenáš, předseda představenstva a majoritní akcionář investiční skupiny DRFG David Rusňák umí dát svým snům reálné základy a nechat je růst. Je majoritním vlastníkem investiční skupiny DRFG, tedy David Rusňák Family Group. Vřelé kolegiální a přátelské vztahy rozvíjí i ve svém podnikání. Podporuje svůj kraj a pracuje na jeho rozvoji.

David Rusňák

Vyrostl ve slovácké vesničce Labuty u Kyjova. Své první vydělané prostředky investoval do obchodu se stavební chemií, poradenství k evropským dotacím a vývoje softwaru pro továrny a sklady. Rád cestuje, miluje víno, českou i rakousko-uherskou kuchyni a na tu se zaměřil ve své restauraci Konfit. Investuje do umění, především do obrazů a inicioval vznik online ekonomického magazínu Peak.cz. Je členem představenstva Regionální hospodářské komory Brno.

Investiční skupina DRFG

V roce 2011 založil David Rusňák investiční skupinu DRFG, která se zaměřuje na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Skupina nabízela nejdříve investiční podílový fond zaměřený na dluhopisy, následně přidala fond nemovitostní, který se zaměřuje na komerční nemovitosti, typicky středně velká nákupní centra. Aktuálně skupina připravuje fond energetický. Za rok 2017 vykázala skupina DRFG konsolidovaná aktiva přes 4,3 miliardy korun a konsolidované výnosy přes 2 miliardy korun. Do bohatého portfolia investiční skupiny patří i biofarma Podchřibí či zakázkové krejčovství Galard.

Podpora a společensky prospěšná činnost

V roce 2016 byla založena Nadace DRFG. Skupina kromě dobročinných aktivit také podporuje lokální sportovní a kulturní akce, jako je hokejová Kometa Brno, festival Meeting Brno či JazzFestBrno. DRFG také podporuje cestovatele Jiřího Kolbabu.